Sky Games 2012

Els Sky Games són les olimpíades dels esports d’alta muntanya. Aquesta competició es celebrarà en el marc de la Ribagorça Romànica del 29 de juny al 8 de juliol de 2012. Reunirà a més de 1000 atletes i un total de 30 nacions.

Consten de 6 proves oficials:

SKY MARATHON: Cursa de 42 km a peu. Partirà de Vilaller i ascendirà al coll de Llauset, a 2910m.

VERTICAL KILOMETER: Carrera de 3 km en ascens amb un desnivell de 1000m. Partirà de Barruera fins a les Roies de Cardet seguint l’itinerari clàssic del Cara Amón.

SKY BIKE: Duatló d’alta muntanya que consta d’una prova amb bicicleta de 20 km i un ascens de 1000m a peu. Partirà de LasPaúles.

SKY SPEED: Cursa de velocitat per eliminatòries de 4 corredors amb un 40% de desnivell i 120m de distància. Es realitzarà a Taüll.

SKY RAID: Prova combinada de 2 activitats per equips i relleus: cursa a peu. Es realitzarà a Vilas del Turbón

SKY RACE YOUTH: Cursa de 21km a peu per als joves d’entre 18 i 21 anys. Es realitzarà a Vilaller.

Totes aquestes proves tindran la seva modalitat OPEN.
De forma paral.lela a la competició oficial es realitzarà un important nombre d’activitats esportives i lúdiques.Los Sky Games son las olimpiadas de los deportes de alta montaña. Esta competición se celebrará dentro del marco de la Ribagorza Románica del 29 de junio al 8 de julio. Reunirá a más de 1000 atletas i un total de 30 naciones.

Constan de 6 pruebas oficiales:

SKY MARATHON: Carrera de 42 km a pié. Partirá de Vilaller y ascenderá al Coll de Llauset, a 2910m.

VERTICAL KILOMETER: Carrera de 3 km en ascenso con un desnivel de 1000m. Partirá de Barruera hasta Roies de Cardet siguiendo el itinerario clásico del Cara Amón.

SKY BIKE: Duatlón  de alta montaña que consta de una prueba en bicicleta de 20 km i un ascenso de 1000m a pié. Partirá de LasPaúles.

SKY SPEED: Carrera de velocidad por eliminatorias de 4 corredores con un 40% de desnivel i 120m de distancia. Se realizará en Taüll.

SKY RAID: Prueba combinada de 2 actividades por equipos i relevos: carrera a pie. Se realizará en Vilas del Turbón

SKY RACE YOUTH


De forma paralela a la competición oficial se llevarán a cabo un importante número de actividades deportivas y lúdicas complementarias que ofrece el potencial turístico y de ocio de la región.